Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Εκτύπωση μπρος/πίσω στο KDE 4

Ένα από τα θέματα που σκεφτόμασταν να ασχοληθούμε στο Greek Coding Camp ήταν η υποστήριξη για εκτύπωση μπρος/πίσω (Odd/Even pages) στο KDE 4 μια και είναι μία από τις πιο ενοχλητικές ελλείψεις αυτή τη στιγμή. Η λειτουργικότητα αυτή μοιάζει μικρή αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα ζόρικο πρόβλημα.

Η υλοποίηση πρέπει να γίνει στο Qt (QPrinter) αλλά τώρα που το Qt έγινε LGPL και έχει και repository στο gitorious αυτό είναι κάπως ευκολότερο. Τελικά ανακαλύψαμε ότι ο John Layt είχε ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον και έτσι το θέμα σβήστηκε από τα projects.

Σήμερα λοιπόν μετά από προσωπική επικοινωνία με το John, έκανα μια δοκιμή στην τελευταία έκδοση του κώδικά του και ανακάλυψα ότι είναι ήδη αρκετά λειτουργικός (καλύτερα από ό,τι υπάρχει αυτή τη στιγμή στο Qt).

Για όποιον χρησιμοποιεί kubuntu ή debian-based διανομή και ενδιαφέρεται να δοκιμάσει τη λειτουργικότητα υπάρχουν packages του τροποποιημένου qt 4.5.2 (karmic) στο ppa μου.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι ότι ο κώδικας δε συνεργάζεται με το okular (επειδή αυτό έχει τις δικές του ρουτίνες εκτύπωσης και θέλει ειδική προσαρμογή) αλλά εφαρμογές όπως kate, konqueror κλπ δουλεύουν.

2 σχόλια:

  1. Και σκεφτόμουν ποιόν να ευχαριστήσω για αυτό το Feature!!! Thanx mate!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χε, εννοείς ότι τώρα έμαθες ότι αυτός που πρέπει να ευχαριστήσεις είναι ο John Layt που έγραψε τον κώδικα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή